Aan de hand van de huidige RIVM maatregelen omtrent het coronavirus, gelden er bij Sportcenter Spear een aantal spelregels boven op ons reguliere beleid. We vragen al onze leden om deze regels na te leven en te respecteren, zodat al onze leden veilig en verantwoord kunnen blijven trainen. Heb je vragen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

UPDATE: SPORTSCHOLEN DICHT OM 17:00 UUR VANAF ZONDAG 28 NOVEMBER 2021

In de persconferentie van 26 november 2021 zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd voor sportscholen. Gelukkig mogen we openblijven, maar we moeten helaas wel weer een beroep doen op jullie aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Boven op ons huidig aangepaste beleid, gelden vanaf 28 november 2021 de volgende maatregelen bij Sportcenter Spear

 1. OM 17:00 UUR SLUITEN
  We zijn de komende tijd maar tot 17:00 uur geopend. Dus alle trainingen na 17:00 uur komen te vervallen tot en met zondag 19 december 2021. De 17:00 uur-regel geldt helaas voor alles, dus buitensporten is ook niet meer toegestaan na 17:00 uur.
 2. DOORDEWEEKS EERDER OPEN & IN WEEKEND LANGER
  Omdat we doordeweeks eerder dicht gaan, gaat de fitness in de ochtend al om 06:00 uur open en zijn we in het weekend tot 17:00 uur geopend. Hier beginnen we vanaf maandag mee. Op basis van hoe druk het wordt, kunnen we de openingstijden nog aanpassen. Dit gaan we de komende week uitproberen.
 3. GROEPSTRAININGEN: INDOORCYCLING – CLUB YOGA – BODYPOWER ENZ.
  Alle groepstrainingen na 17:00 uur komen voorlopig te vervallen tot 19 december 2021. Daarom voegen we extra groepsles uren toe aan het rooster en heb je meer groepsles mogelijkheden we hebben nog 2 nieuwe trainingen op het programma gezet BBB en Fit workout deze vinden plaats in de fitness ruimte. Zie de Virtuagym app voor de beschikbare uren en houdt onze social mediapagina’s in de gaten voor het laatste nieuws.
 4. BASISREGELS
  1,5 meter afstand houden is niet verplicht tijdens het trainen, maar we willen iedereen vragen zich zoveel mogelijk aan de basisregels te houden. Probeer dus als het lukt 1,5 meter afstand van elkaar te houden, was vaak en goed je handen en blijf thuis bij klachten.

De overige coronamaatregelen die blijven gelden zijn:

Coronatoegangsbewijs in sportscholen vanaf 6 november
Vanaf 6 november 2021 moeten alle sporters boven de 18 jaar van de overheid een coronatoegangsbewijs laten zien om toegang tot de binnen faciliteiten van onze sportschool te krijgen. Zonder coronatoegangsbewijs kun je meedoen aan onze bootcamp training

Wat gaat er veranderen?
Normaal gesproken heb je als lid altijd toegang tot de sportschool met je persoonlijke code. Vanaf zaterdag 6 november 2021 worden alle persoonlijke codes geblokkeerd en krijg je enkel toegang tot de binnen faciliteiten op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs. Buitensporten mag gelukkig wel zonder QR-code, dus of je nu wel of niet gevaccineerd, getest, genezen bent of dat liever privé wil houden, we hebben voor iedereen een oplossing. 

Lees hieronder wat er voor jou verandert, welke situatie voor jou van toepassing is en op welke manier jij onbezorgd door kunt blijven trainen. Heb je vragen over ons beleid of staat jouw situatie er niet tussen? Neem dan contact op met info@spear.nl en dan kijken we samen naar een gepaste oplossing.

Situatie 1: Ik ben gevaccineerd
Als je gevaccineerd bent scan je met de internationale QR-code je aanwezigheid bij de balie om toegang tot de sportschool te krijgen. Hierdoor kunnen onze medewerkers zien dat jij gevaccineerd bent. Ben je gevaccineerd maar nog niet lid dan mag je bij een van onze medewerkers je Nederlandse QR-code scannen zodat we je daarna verder kunnen helpen.

Situatie 2: Ik ben getest of heb een coronaherstelbewijs

Als je net getest of genezen bent, dien je elke keer dat je komt sporten je coronatoegangsbewijs te laten scannen. Bij een geldige QR-code kun je onbezorgd gaan trainen. Er wordt hier geen registratie van gemaakt in ons ledenbestand.

Situatie 3: Ik heb geen coronatoegangsbewijs

Als je niet gevaccineerd, getest of hersteld bent, mogen we je tot onze grote spijt geen toegang verlenen tot de binnen faciliteiten van onze sportschool. Buitensporten is wel mogelijk met onze bootcamptraining. Verzamel voor de hoofdingang van ons pand [pand 22].

Op onze locaties gelden de volgende algemene Corona-spelregels:

 1. Geen toegang bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft een van je gezinsleden of huisgenoten klachten of ben je in contact geweest met een positief getest persoon? Blijf dan ook thuis.
 2. De komende tijd kan het zijn dat de spelregels en trainingen kunnen wijzigen of uitvallen vanwege de gestelde maatregelen. Hierbij hopen we op jullie begrip.
 3. Alleen toegang tot de gym als je je hebt ingeschreven voor een groepstraining op de Virtuagym app én met een geldig coronatoegangsbewijs als je binnen wil trainen. Fitness hoeft niet via de app geboekt te worden. Zonder coronatoegangsbewijs kan je alleen van onze bootcamptraining gebruik maken.
 4. Doe je mee aan een groepstraining? Wacht bij de bar tot de trainer je komt ophalen zodat de voorgaande groep de sportschool onbezorgd kan verlaten.
 5. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand tot andere sporters of trainers.
 6. Was of reinig je handen bij binnenkomst.
 7. Reinig altijd het attribuut, bankje of toestel na gebruik.
 8. Gebruik van een handdoek op de toestellen of bankjes is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen. Geen handdoek? Vraag er een aan de balie, wij stellen dit erg op prijs.
 9. Blijf na de training niet te lang hangen zodat het niet te druk wordt op en rond ons terrein.
 10. Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Naast de algemene Corona-spelregels, gelden de volgende regels per activiteit:

Fitness:

 • Je hebt alleen toegang tot de fitness als je een geldig coronatoegangsbewijs hebt als je binnen wilt trainen. Zonder geldig coronatoegangsbewijs mag je wel van de buitentraining (bootcamp) gebruik maken.
 • Neem een handdoek mee en poets na gebruik je apparaat of materiaal schoon.
 • We verzoeken iedereen om niet langer dan 90 minuten binnen te blijven zodat er nooit te veel mensen tegelijk aan het trainen zijn.
 • Werk je thuis? Probeer te sporten in de daluren, dat is tussen 13:00 en 16:00 uur.

Groepstrainingen:
Zie het rooster voor de beschikbare uren en schrijf je in voor een training via de Virtuagym app. Let op, er kunnen de komende tijd uren bijkomen of komen te vervallen afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Je kunt alleen deelnemen aan de groepstrainingen met een geldig coronatoegangsbewijs. [Bootcamp is een uitzondering]

Faciliteiten:
De douches en kleedkamers zijn geopend. Zonder coronatoegangsbewijs kan je helaas geen gebruik maken van de kleedkamers en andere binnen faciliteiten.

Heb je vragen over ons coronabeleid of hulp nodig bij jouw persoonlijke situatie, neem contact op met info@spear.nl en we kijken graag samen met jou naar de beste oplossing. Zo hopen we dat iedereen onbezorgd kan komen trainen en iedereen welkom blijft bij Sportcenter Spear.

Houd onze Community op de app & onze social media pagina’s in de gaten voor het laatste nieuws en updates van ons coronabeleid.

#getfitstaystrong