01 May

Informatieavond chronische pijn 10 mei

Heeft u chronische pijn?

Oca heet u van harte welkom op een gratis informatiebijeenkomst voor mensen met chronische pijn.

Waar:        Oca Eindhoven – Gebouw Strijp Z
Tilburgseweg-West 100
5652 NP Eindhoven
Waneer:   10 mei a.s.
Aanvang: 19.00 uur (duur 1,5 uur)

Voor wie is deze avond bedoeld?
Voor alle mensen met chronische klachten zoals: nek- en rugklachten, reuma, klachten a.g.v. kanker, Morbus Bechterew, chronische arthritiden, klachten a.g.v. osteoporose, fi bromyalgie, whiplashsyndroom, RSI/CANS syndroom. Ook partners van mensen met chronische pijn zijn van harte welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:
Ontvangst met koffie, thee
Wat is chronische pijn?
Hoe beïnvloedt pijn je stemming?
Het nut van revalidatie
Een persoonlijk verhaal
Vragen
Afsluiting met drankje

Wat is eigenlijk chronische pijn?

Pijn wordt “officieel” chronisch genoemd als de pijn langer dan 12 weken bestaat. Chronische pijn treffen we in velerlei vormen aan, van hoofdpijn tot reumatische pijn. Soms kan pijn een duidelijke oorzaak hebben zoals rugletsel, reuma, infectie of kanker. Er  zijn ook mensen die echt niet weten waarom ze zo’n pijn hebben.
Zelfmanagement is het doel om grip te krijgen op uw klachten en daarom is het belangrijk u goed te informeren. Wat is chronische pijn? Hoe ontstaat het? Wat kunt u er zelf aan doen? Het gaat erom dat u de regie over uw leven terugpakt en u uw klachten onder controle leert houden. Dit noemen we zelfmanagement.
Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door het revalidatieteam: Revalidatiearts, fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en bedrijfstherapeut.
Wie is OCA? OCA is een poliklinisch revalidatiecentrum met 26 vestigingen verspreid over Nederland. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische klachten.

Chronische pijn treft een groot deel van de bevolking. Ruim 700.000 patiënten beoordeelt de heftige pijn met een 8 of hoger op de schaal van 1 tot 10.  Er is nog onvoldoende  wetenschappelijk onderzoek gedaan naar chronische pijn. Wel is er heel veel bekend wat wel en wat niet werkt.  Informatie over pijn en pijnbehandelingen blijkt cruciaal te zijn.  Met meer kennis   is veel  te verbeteren op het gebied van inzicht, begrip en zelfmanagement. Als je weet wat chronische pijn is, kun je leren welke invloed je daar zelf op kunt hebben.

Op de website oca.nl/bijeenkomsten kunnen belangstellenden zien in welke plaatsen en op welke dagen er informatiemiddagen en –avonden worden gehouden. Ook kunnen zij zich online inschrijven om de bijeenkomst bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Robert Mellink, OCA  Eindhoven
040-2351349
Robert@ocaeindhoven.nl
www.oca.nl

related posts

add a comment

3 × five =